ГоловнаПолітика

ГПУ зупинила розслідування справи Лукаш

Екс-міністр розцінила такий крок як процесуальний трюк.

Слідчий Генеральної прокуратури України зупинив досудове розслідування проти екс-міністра юстиції Олени Лукаш, її колишніх заступників і екс-директорів департаментів Мін'юсту за підозрою в розкраданні коштів і службовій підробці.

"У ГПУ знову буксують: розслідування проти мене знову зупинено. Це такий процесуальний трюк, коли ну дуже треба потягнути час. Терміни спливають, а перспектива знайти "хоч щось" туманна як ніколи", - написала Лукаш у фейсбуці.

Вона також виклала фотокопію постанови Генпрокуратури від 19 травня про припинення досудового розслідування.

Терміни розслідування кримінальних справ обмежені Кримінальним процесуальним кодексом. Однак якщо розслідування зупиняється, відповідний період не зараховується в ці терміни.

Нагадаємо, Лукаш затримали 5 листопада 2015 року у справі про розкрадання коштів. Їй пред'явили підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (розкрадання або розтрата держмайна), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) за фактом заволодіння під час перебування на посаді міністра юстиції коштами державного бюджету України в розмірі 2,5 млн грн і в скоєнні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

6 листопада суд заарештував Лукаш з альтернативою звільнення під заставу 5,1 млн гривень. Того самого вечора депутат від Опозиційного блоку Вадим Новінський вніс за неї заставу.

18 листопада Апеляційний суд Києва зменшив суму застави для Лукаш до 2,5 млн гривень з 5,1 млн. 28 грудня суд відмовився продовжити арешт Лукаш і повернув їй паспорт.

Досудове слідство у справі Лукаш припиняли на кілька днів у березні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram