ГоловнаПолітика

Шабунін закликав створити антикорупційні суди

У Центрі протидії корупції не вірять в ефективність НАБУ за нинішньої системи.

Шабунін закликав створити антикорупційні суди
Фото: Макс Требухов

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін закликає створити антикорупційні суди.

Про це він сказав на круглому столі "Судний четвер судової реформи: чи будуть проголосовані зміни до Конституції?" в прес-центрі Інституту Горшеніна, організованому спільно з "Реанімаційним пакетом реформ".

"Ми дуже хочемо мати окрему систему антикорупційних судів. Ми хочемо, щоб суддів набирали за окремою процедурою, яка не викликала б претензій у міжнародних партнерів, і щоб ці судді мали гарантії безпеки і незалежності", - заявив Шабунін.

"Два роки тому ми сумнівалися, чи знадобиться нам антикорупційний суд. Практика показала, що він потрібен. Коли Солом'янський суд вирішує, що не можна використовувати телефон, вилучений під час обшуку на Одеському припортовому заводі... члена правління ОПЗ, яка, за дивним збігом обставин, була помічницею Грановського, то вибачте: яким би ефективним не було Антикорупційне бюро, але якщо суд забороняє використовувати телефон, вилучений під час обшуку, це ховає систему", - сказав він.

Нагадаємо, 2 лютого Верховна Рада затвердила проект судової реформи в першому читанні. Друге читання реформи може відбутися цього четверга.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram