ГоловнаПолітика

Турчинов: Путін перейшов до публічного шантажу України

На думку секретаря РНБО, Москва не збирається виконувати мінські домовленості.

Турчинов: Путін перейшов до публічного шантажу України
Фото: Сергей Нужненко

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов переконаний, що президент Росії Володимир Путін перейшов до публічного шантажу України, заявивши, що стрілянина на Донбасі не припиниться, поки не буде змінено Конституцію і амністовано терористів.

Про це повідомляють на офіційному сайті РНБО.

"Узявши на себе відповідальність за порушення режиму припинення вогню і порушення Мінських угод, Путін публічно пригрозив Україні продовженням військових провокацій проти нас, поки не буде реалізовано московський сценарій розчленування України", - заявив Турчинов.

За його словами, тим самим Москва продемонструвала, що не має наміру виконувати Мінські мирні угоди, першими пунктами в яких є припинення вогню, виведення російських військ і відновлення контролю над східним кордоном.

"Путін планує і надалі проливати українську кров, знищуючи незалежність України. Це цинічна публічна позиція, яку вже не приховують московські керівники", - заявив секретар РНБО.

За його словами, після таких заяв не повинно залишитися ніяких ілюзій щодо добровільного виходу Росії з окупованих територій і припинення військової агресії проти України.

Турчинов наголосив, що відповіддю на таку позицію має бути посилення оборонних можливостей нашої держави.

"Ми повинні забезпечити необхідною зброєю та ресурсами нашу армію і врешті-решт прийняти рішення щодо наповнення оборонного бюджету замість порожніх дискусій у парламенті", - зауважив він, висловивши сподівання, що "наші стратегічні союзники також здатні перекладати з російської однозначні погрози Путіна".

Нагадаємо, раніше Турчинов закликав Захід відмовитися від політики умиротворення агресора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram