ГоловнаПолітика

Піскуна обрали головою спілки юристів України

Екс-генпрокурор змінив на цій посаді Валерія Євдокимова

Піскуна обрали головою спілки юристів України
Фото: zhyrnalist.blogspot.com

Колишнього генерального прокурора Святослава Піскуна обрано головою Союзу юристів України замість Валерія Євдокимова, який працював на цій посаді з 1995 року.

За відповідне рішення проголосували 102 делегати, один утримався, троє висловилися проти, повідомляє УНІАН.

Вносячи на розгляд з'їзду кандидатуру Піскуна, Євдокимов сказав, що він сьогодні проводив нараду з керівниками регіональних організацій Союзу, де, серед іншого, запропонував на посаду, яку він очолював дотепер, саме цього кандидата й отримав на це згоду.

"Я вношу пропозицію обрати головою Союзу юристів України Станіслава Михайловича Піскуна (він займав посаду заступника голови Союзу юристів, - ред.). Ніякого негативного шлейфу за ним не виявлено. Все це перевірялося. До того ж, він неодноразово був генеральним прокурором України. Згідно зі статутом, я залишаюся почесним головою Союзу юристів України, обіцяю вам, що керувати я, безумовно, не буду, але буду допомагати новому голові в роботі", - сказав Євдокимов.

Піскун, своєю чергою, подякував присутнім делегатам за довіру і пообіцяв докласти всіх зусиль для роботи на новій посаді.

Також на з'їзді першими заступниками новообраного голови обрали колишнього уповноваженого ВР із прав людини Ніну Карпачову й адвоката Катерину Коваль.

Делегати визнали задовільною роботу Союзу юристів і його керівного органу протягом 2011-2016 років. Також декілька членів Союзу були відзначені нагородами "Верховенство права і справедливості", "За заслуги", "Вищий орган справедливості".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram