ГоловнаПолітика

Луценко виключив політичну складову обшуків в ОДА

Слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів.

Луценко виключив політичну складову обшуків в ОДА
Фото: 112.ua

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі дії в будівлі Одеської обласної державної адміністрації здійснювалися на законних підставах. У слідчих діях в Одесі не було ніякої політичної складової.

Про це інформує прес-служба ГПУ.

Згідно з повідомленням, обшуки проводилися в рамках кримінального провадження за фактом незаконних операцій з відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні в 2012-2013 роках.

Зазначена справа перебуває у провадженні СБУ. Генеральна прокуратура здійснює нагляд за дотриманням законності при проведенні слідчих дій.

Генеральний прокурор повідомив, що ці слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, в тому числі і Фонду "На благо Одеси".

Відзначається, що вищезгаданий фонд потрапив до уваги правоохоронців через те, що екс-генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 млн гривень.

"Під час обшуків було вилучено достатньо інформації, яка буде використана слідчими СБУ і ГПУ в рамках вищезгаданої справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадових осіб у цей час", - йдеться в повідомленні.

До голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі питань у слідчих не було, зазначив Генпрокурор.

За словами Юрія Луценка, найближчим часом будуть проведені перевірки діяльності низки благодійних фондів на території України.

Нагадаємо, голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі зажадав, щоб генеральний прокурор Юрій Луценко відкликав слідчих, які проводили обшук у робочому кабінеті і в будинку його позаштатного радника, колишнього генерального консула Грузії Теймураза Нішніанідзе.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram