ГоловнаПолітика

У профільному комітеті Європарламенту обговорили безвізовий режим з Україною

Чергове засідання заплановано на 30 травня.

У профільному комітеті Європарламенту обговорили безвізовий режим з Україною

Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ провів перше обговорення  пропозиції Єврокомісії надати Україні безвізовий режим.

Про це повідомляє УНІАН.

Представник Єврокомісії Гага Касільда заявила, що Україна виконала всі необхідні вимоги.

"Важливо підкреслити прогрес, який зробила Україна з моменту прийняття шостої доповіді в минулому грудні. Після цього були здійснені подальші заходи щодо виконання вимог. На додаток Комісія продовжує моніторити їх виконання", - зауважила вона.

Доповідач з цього питання, депутат Марія Габріель (група європейських народників, Болгарія) також почала свій виступ з того, що "констатувала прогрес, який зробила Україна".

Вона також поставила низку питань, які, на її думку, допоможуть їй підготувати доповідь. Зокрема, її цікавила кількість біометричних паспортів, які вже видали українцям, чи є прогрес у питанні боротьби з фальшивими документами, яке співробітництво між Європолом і Україною, наскільки ефективно проводиться боротьба з корупцією.

"Вся ця інформація буде корисною, щоб виконати нашу роботу", - зауважила Габріель.

Міхал Боні (європейські народники, Польща) заявив, що підтримує всі зусилля, спрямовані на лібералізацію візового режиму для України.

"Це важливо для нашої безпеки і з політичної точки зору ... Виконання всіх критеріїв, пов'язаних з лібералізацією візового режиму, будуть важливими для українців і для соціального клімату. Це те, що буде підтримувати подальші реформи", - вважає він.

За словами головуючого на засіданні Пітера Нідермюллера (група соціалістів, Угорщина), подальше обговорення з цього питання відбудеться на одному зі засідань Комітету.

"Проект доповіді буде представлено на одному з наступних засідань Комітету, і можна буде провести подальшу дискусію", - сказав він.

Чергове засідання Комітету заплановано на 30 травня.

Нагадаємо, голова Європарламенту Мартін Шульц у телефонній розмові з Президентом Петром Порошенком пообіцяв швидке введення безвізового режиму з Україною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram