ГоловнаПолітика

Київрада закликала ЦВК призначити вибори в райради (документ)

Депутатам вистачило голосів без фракції "Солідарність"

Депутати Київради ухвалили звернення до Центральної виборчої комісії з приводу проведення в Києві виборів у райради. "За" проголосували 64 депутати. Не голосували мер Віталій Кличко і його фракція "Солідарність", повідомив LB.ua депутат від "Самопомочі" Вадим Васильчук.

Фото: LB.ua

"...Ми - депутати Київради, ставши свідками безпрецедентного зриву виборів до районних рад у місті Києві, звертаємося до Центральної виборчої комісії з вимогою призначити перші вибори до районних рад у місті Києві згідно з порядком, визначеним Законом України "Про місцеві вибори", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, вже кілька разів відповідне рішення не набирало достатньої кількості голосів депутатів Київради. Проти одностайно виступала фракція "Солідарність".

27 січня Окружний адмінсуд скасував старт виборчої кампанії в столичні райради. Самі вибори мали відбутися 27 березня. Причиною винесення такого рішення суд вказав те, що вибори мала призначити ЦВК, а не Київрада.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера вважає, що, відповідно до чинного закону "Про місцеві вибори", вибори в райради справді повинна призначати ЦВК, однак зазначає, що закон цей набув чинності в серпні, а Київрада призначила вибори в липні на підставі старої редакції закону.

Позов про скасування виборів до райрад подали нардеп від БПП Євген Рибчинський і радикальна громадська організація "Наждак". Ці позови суд об'єднав і задовольнив.

Мер Києва Віталій Кличко вважає, що райради столиці повинні мати чітко визначені повноваження, щоб не допустити хаосу в управлінні Києвом.

23 липня 2015 року Київська міська рада передбачила створення в столиці райрад із 46 депутатами в Голосіївському, Печерському, Подільському та Шевченківському районах та з 54 депутатами в Дарницькому, Деснянському, Дніпровському, Оболонському, Святошинському і Солом'янському районах.

Як відомо, Київрада сьогодні провела засідання після місяця заблокованої роботи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram