ГоловнаПолітика

Грицак розповів про плани реформування СБУ

"Поєднавши досвід і бачення оперативної ситуації, ми повинні розробити автентичну модель української спецслужби".

Грицак розповів про плани реформування СБУ
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України буде реформуватися за європейськими стандартами, заявив у четвер голова СБУ Василь Грицак на конференції "Захист демократичних цінностей і дотримання прав людини в діяльності спецслужб" у Львові.

Він зазначив, що з 2014 року відомство вже сильно змінилося. "СБУ мала дуже швидко реформуватися в ефективну бойову спецслужбу. Ми втримали прапор, зберегли честь, гідність, вірність присязі, підняли бойовий дух наших офіцерів. Ми не дозволили ворогу створити пояс нестабільності в мирних регіонах країни, з нуля сформували підрозділи безпілотної авіації, спеціальних операцій", - цитує Грицака прес-служба відомства.

"Очевидно, що плани агресора йдуть набагато далі за межі України. Ми повинні бути готові дати відсіч. Тому під час реформування й оновлення не можна допустити зниження ефективності Служби. Поєднавши досвід і бачення оперативної ситуації, всі разом ми повинні розробити автентичну модель української спецслужби. Не підлягає сумніву, що вона повинна бути європейською, побудованою на принципах демократії, законності", - сказав він.

"Метою змін, які проводяться і надалі будуть проводитися в Службі безпеки України, є посилення її здатності протистояти сучасним зовнішнім і внутрішнім загрозам національній безпеці, збільшення внеску в європейську і глобальну безпеку, уточнення функцій і повноважень, посилення демократичного цивільного контролю, відновлення, крок за кроком, нормальної ситуації безпеки в усій державі, незалежно від регіону", - додав Грицак.

Конференція, на якій виступив Грицак, проходила у Львівському національному університеті.

Захід відбувся під патронатом Президента України та з ініціативи СБУ. У конференції взяли участь керівництво СБУ, представники Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України, Центру Разумкова, Офісу зв'язку НАТО, Центру інформації та документації НАТО в Україні, Женевського центру демократичного контролю над збройними силами, представники структур сектору безпеки України, неурядових організацій, науковці, експерти, а також викладачі та студенти Львівського університету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram