ГоловнаПолітика

Нацрада створить міжвідомчий комітет координації реформ

Комітет буде збиратися щотижня.

Нацрада створить міжвідомчий комітет координації реформ
Фото: dyvys.in

Національна рада реформ вирішила створити незалежний міжвідомчий виконавчий комітет координації реформ, що складається з представника Нацради, віце-прем'єра з питань європейської інтеграції та євроатлантичної інтеграції, представника парламентської коаліції і представника групи стратегічних радників.

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента Дмитро Шимків, передає УНІАН.

"У новій моделі Нацрада реформ зберігає свою функцію як майданчик для обговорення реформ. ...Група стратегічних радників представляє кращий практичний досвід реалізації реформ і надає свої рекомендації президенту і прем'єру. Головну ж роль у процесі координації реформ буде грати міжвідомчий виконавчий комітет координації реформ", - сказав він.

За словами Шимківа, комітет буде збиратися щотижня.

Функції проектного офісу реформ розділяться на дві організації - Офіс реалізації реформ, який буде підзвітний прем'єр-міністру, і Офіс підтримки Національної ради реформ.

"Головне завдання Офісу реалізації реформ - забезпечення і підтримка реформ міністрами, координація різних стейкхолдерів і донорів, а також організаційно-технічна підтримка реформ. Офіс підтримки Нацради реформ - це розробка порядку денного, підготовка засідань, квартальні звіти і діалог між різними учасниками засідань", - розповів Шимків.

Кандидатури голів нових офісів будуть обрані на конкурсі.

Наступне засідання Нацради реформ пройде 6 червня і буде присвячене питанням енергоефективності.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман підтвердив МВФ свою готовність продовжувати реформи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram