ГоловнаПолітика

Кличко звільнив начальника охорони Київради і відсторонив голову апарату КМДА

Причиною стали події 21 квітня, коли у будівлі невідомі побили депутатів

Кличко звільнив начальника охорони Київради і відсторонив голову апарату КМДА
Люди в камуфляже, которые избили депутатов
Фото: Вадим Васильчук / Facebook

Київська міськрада у четвер спробувала відновити роботу після місячного простою.

Мер Віталій Кличко відкрив сесію і оголосив про продовження засідання. Водночас депутати від партії "Свобода" заблокували трибуну, вимагаючи покарання винуватих у подіях 21 квітня, коли у будівлі Київради сталася бійка за участю "Свободи" і невідомих людей у камуфляжній формі.

Кличко повідомив, що за результатами службового розслідування інциденту звільнено керівника служби охорони мерії, а керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка відсторонено від посади.

"За результатами обговорення, проведеної перевірки дій охоронців будівлі 21 квітня дано оцінку про неналежне виконання обов'язків начальника охорони будівлі Київської міської ради і відбулося звільнення його з посади. Це перше. Друге: зараз триває перевірка дій співробітників під час подій 21 квітня. Відповідальним за цю перевірку призначено заступника голови КМДА Ганну Старостенко. Третє: оскільки в цю комісію, яка проводить перевірку, входять представники апарату КМДА, прийнято рішення відсторонити на час перевірки керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка з тим, щоб забезпечити неупередженість роботи комісії", - сказав мер.

Він висловив сподівання, що найближчим часом правоохоронні органи нададуть свої звіти про розслідування подій в мерії 21 квітня.

Незабаром після цього в засіданні Київради було оголошено перерву для проведення погоджувальної ради.

Нагадаємо, вранці 21 квітня близько 500 осіб - представників малого бізнесу - пікетували будівлю Київради з вимогами, зокрема, скасувати заборону на продаж алкоголю у МАФах і припинити демонтаж тимчасових споруд, де вони ведуть бізнес.

Учасники акції перекрили рух вулицею Хрещатик, а також намагалися прорватися через пости охорони в будівлю Київради, де в цей час проходило пленарне засідання. Депутати від фракції "Свобода" заявили, що їх побили люди в камуфляжній формі, які перебували на вході до Київради. Зокрема, травму голови отримав депутат Олег Гелевей, було травмовано також Володимира Назаренка та Михайла Будилова.

Голова фракції "Свобода" у Київраді Юрій Сиротюк заявив, що конфлікт виник, коли депутати-"свободівці" намагалися дізнатися, яку організацію представляють невідомі особи у зеленій формі без розпізнавальних знаків, які перебувають на першому поверсі Київради.

За фактом сутички почато кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

З 21 квітня Київрада не працює через блокування фракцією "Свободи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram