ГоловнаПолітика

Кримчани проігнорували праймериз "Єдиної Росії"

Явка в окупованій Кримській автономії не дотягувала до 13%, в окупованому Севастополі - менш ніж 7%.

Кримчани проігнорували праймериз "Єдиної Росії"
Фото: http://www.mk.ru/Геннадий Черкасов

В окупованому росіянами Криму 22 травня пройшли праймериз (внутрішньопартійні вибори) пропутінської партії "Єдина Росія". Жителі півострова могли вибрати кандидата, якого потім висуватиме російська партія на виборах у Держдуму РФ 18 вересня 2016 року. Докладно LB.ua писав про це в статті "Місцеві проти варягів у Севастополі".

Переможці праймериз "Єдиної Росії" в Криму з великою часткою ймовірності будуть і переможцями виборів у Держдуму в вересні, оскільки пропутінська партія контролює місцеву владу на півострові й може впливати на результати виборів. Незважаючи на це, кримчани в основному проігнорували внутрішньопартійні вибори.

На дільниці в Севастополі прийшли всього 19 080 виборців - 6,3% від загальної кількості, повідомляє sev.life. Перше місце на праймериз "Єдиної Росії" в Севастополі зайняв Дмитро Бєлік, колишній депутат Севастопольської міськради останніх трьох українських скликань, колишній заступник голови Севастопольської держадміністрації в 2013-2014 роках. За нього проголосували всього 9155 осіб.

В окупованій Кримській автономії (півострів без урахування Севастополя) також відбулися праймериз, явка становила близько 12,77% виборців, пише РІА Крим. Тут визначали переможців у трьох округах, а також за списком партії. У Керченській окрузі переміг Костянтин Бахарєв, колишній головний редактор пропагандистської "Кримської правди", колишній депутат Верховної Ради Криму. У Сімферопольському окрузі переміг Андрій Козенко, колишній активіст української Російської громади Криму, української партії "Русское единство", колишній депутат Верховної Ради Криму. По Євпаторійському округу в праймериз перемогла Світлана Савченко, колишня депутат Верховної Ради Криму. За партійним списком першим виявився Михайло Шеремет, керівник так званих кримських "загонів самооборони" - парамілітарного об'єднання російського "голови" Криму Сергія Аксьонова. Шеремет фігурує в санкційних списках ЄС.

Нагадаємо, LB.ua писав про те, кому дісталися землі та майно Севастополя після анексії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram