ГоловнаПолітика

Савченко виступила з першою промовою після повернення

"Я завжди готова покласти своє життя ще раз на полі бою за Україну"

Савченко виступила з першою промовою після повернення
Фото: EPA/UPG

Депутат Верховної Ради Надія Савченко виступила з першою промовою після повернення в Україну з російської в'язниці.

"Я хочу попросити вибачення у всіх матерів, діти яких сидять у неволі, а я на свободі", - заявила Савченко, оточена журналістами, в аеропорту "Бориспіль".

"Так, я не поверну мертвих, але я завжди готова покласти своє життя ще раз на полі бою за Україну. Я зроблю все можливе, щоб кожна дитина, яка сидить зараз у неволі, був на волі. Герої України не повинні вмирати. Дуже вигідно, коли герої мертві. Погано, коли вони живі, всім погано. Але ми будемо жити, і герої будуть у Верховній Раді України на заздрість російській Думі і на славу Україні. У нас Верховна Рада складатиметься з тих людей, які того варті. Ми житимемо так, як повинні жити люди. Я не знаю, як це зробити, чесно вам кажу, я не обіцяю, що це буде завтра. Я скажу вам, що готова померти, щоб це було, і це буде!" - сказала вона.

"Дуже дякую всім за те, що ви боролися за мене. Ви боролися за кожного, хто буде на волі. Якби люди не говорили, то політики мовчали б вічно. Дякую вам всім. Хочу сказати спасибі тим, хто бажав мені добра – тому що завдяки вам я вижила. Хочу сказати спасибі тим, хто бажав мені зла – бо назло вам я вижила. Хочу сказати спасибі тим, хто був байдужим – за те, що не заважали", - заявила Савченко.

Депутат була роздратована і заявила, що вона за два роки дуже відвикла від людей, та попросила не торкатися до неї.

Нагадаємо, що 25 травня Савченко обміняли на двох російських військовослужбовців Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram