ГоловнаПолітика

"Укренерго" очолить менеджер американської AES Corporation

Сергій Зуєв 15 років працював у провідних міжнародних корпораціях

"Укренерго" очолить менеджер американської AES Corporation
Сергей Зуев

Комітет з призначень керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку вибрав кандидата на посаду керівника держпідприємства "Укренерго". Ним став Сергій Зуєв, якого члени Комітету обрали з п'яти фіналістів конкурсного відбору. Обрану кандидатуру має затвердити Кабінет Міністрів, після чого з ним підпишуть контракт.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку

Сергій Зуєв має понад 15 років професійного досвіду у провідних міжнародних корпораціях. Протягом останніх шести років працював у групі AES Corporation (США), яка є одним зі світових лідерів в енергетичній галузі, спочатку на посаді фінансового директора в Україні, згодом - фінансового директора у Казахстані. Зараз обіймає посаду віце-президента AES Corporation у Казахстані. Має досвід роботи в Україні, Казахстані, Австрії та ПАР.

Конкурс на посаду керівника ДП "Укренерго" оголосили 19 лютого 2016 року, він проводився у два етапи. На першому етапі конкурсна комісія при Комітеті з призначення керівників розглянула пропозиції кандидатів і відібрала п'ять фіналістів: трьох українських і двох іноземних фахівців. На другому етапі кандидатури претендентів оцінювали члени Комітету з призначень. Всього в конкурсі взяли участь тридцять претендентів.

"Укренерго" підпорядковується Міністерству енергетики та вугільної промисловості України та входить до ТОП-100 найбільших держпідприємств України. Підприємство здійснює централізоване управління об'єднаною енергетичною системою України та транскордонними лініями електропередачі і надає диспетчерські послуги учасникам енергетичної системи. "Укренерго" здійснює оперативний контроль за обсягом виробництва електроенергії і веде моніторинг генераторних установок виробників, запасів палива і економічної ефективності виробництва з метою вирівнювання обсягів споживання і виробництва. Через статус природної монополії тарифи для підприємства встановлює регулятор галузі.

"Укренерго" об'єднує сім регіональних енергетичних мереж і обслуговує 23 тис. км ліній електропередачі з напругою 220-750 кВ. Підприємство регулярно проводить аукціони і продає права на експорт електроенергії з України в сусідні країни. За 9 місяців 2015 року чистий прибуток ДП "Укренерго" становив 408 млн грн порівняно з чистим збитком 478 млн грн за аналогічний період минулого року.

Т.в.о. керівника компанії є Всеволод Ковальчук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram