ГоловнаПолітика

Порошенко помилував грушників (оновлено)

Оприлюднено указ, підписаний 24 травня.

Порошенко помилував грушників (оновлено)
Фото: Тарас Спивак

Президент Петро Порошенко помилував засуджених російських грушників Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на джерело, знайоме із ситуацією.

Оновлення. На сайті Президента з'явився указ про помилування, датований 24 травня. "Розглянувши клопотання про помилування осіб, засуджених судами України, пропозиції Комісії з питань помилування та інші обставини, відповідно до пункту 27 статті 106 Конституції України постановляю помилувати:

1. Александрова Олександра Анатолійовича, 1987 року народження, засудженого вироком Голосіївського районного суду м. Києва від 18 квітня 2016 року, - звільнити від подальшого відбування основного і додаткового покарань.

2. Єрофєєва Євгена Володимировича, 1985 року народження, засудженого вироком Голосіївського районного суду м. Києва від 18 квітня 2016 року, - звільнити від подальшого відбування основного і додаткового покарань", - йдеться в ньому.

Нагадаємо, Савченко, яку російський суд засудив до 22 років в'язниці, заборонила своїм адвокатам просити про помилування або оскаржувати її вирок. Однак учора її адвокат Марк Фейгін заявив, що спробує переконати її подати прохання про помилування.

Сьогодні адвокат Александрова повідомив, що прохання про помилування грушників уже подано на підпис Порошенкові. Також стало відомо, що літак президента вилетів у Ростов для обміну Савченко на Александрова і Єрофєєва.

Раніше Порошенко пообіцяв, що зробить усе можливе, щоб звільнити Савченко і повернути її в Україну вже у травні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram