ГоловнаПолітика

Літак Порошенка вилетів до Ростова за Савченко, - ЗМІ

Захист Савченко поки що нічого не знає про прийдешній обмін

Літак Порошенка вилетів до Ростова за Савченко, - ЗМІ
Фото: EPA/UPG

Літак президента Петра Порошенка невдовзі приземлиться в аеропорту російського Ростова-на-Дону, де повинен відбутися обмін Надії Савченко на військових Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на інформовані джерела.

"Найближчим часом президентський борт з росіянами Єрофєєвим і Александровим прилетить із Києва в Ростов-на-Дону, куди вже доставлено українку Савченко", - розповіло джерело.

За даними джерела, там само в аеропорту відбудеться обмін.

Як розповіло інше джерело, Савченко передадуть українській стороні на підставі договору між двома державами про видачу осіб для подальшого відбування покарання.

"У Ростові-на-Дону вже перебувають представники російських правоохоронних органів, які супроводжують Савченко. За двосторонньою домовленістю, українська влада там само передасть двох росіян, затриманих в Україні", - розповів співрозмовник агентства.

Однак захист Савченко заявив, що поки що нічого не знає про прийдешній обмін.

"Мені нічого про це невідомо. Моєму колезі Марку Фейгіну теж. Думаю, вам краще звернутися до офіційних представників держави", - заявив адвокат Микола Полозов.

Нагадаємо, Савченко, яку російський суд засудив до 22 років в'язниці, заборонила своїм адвокатам просити про помилування або оскаржувати її вирок. Однак учора її адвокат Марк Фейгін заявив, що спробує переконати Савченко подати прохання про помилування.

Сьогодні адвокат Александрова повідомив, що прохання про помилування грушників уже подано на підпис Порошенкові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram