ГоловнаПолітика

В ОБСЄ занепокоєні безкарністю злочинів проти журналістів в Україні

У вівторок невідомі в масках побили журналіста інтернет-телеканалу "Громадське ТБ Запоріжжя"

В ОБСЄ занепокоєні безкарністю злочинів проти журналістів в Україні
Фото: sharij.net

Представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович у вівторок, 24 травня, закликала українську владу провести оперативне розслідування нападу на журналіста інтернет-телеканалу "Громадське ТБ Запоріжжя" Анатолія Остапенка.

Про це інформує Німецька хвиля.

"Оскільки в різних частинах України продовжують відбуватися тривожні події, що стосуються безпеки журналістів, я знову закликаю владу зробити все від них залежне, щоб це питання залишалося на порядку денному, і покласти край безкарності за цими злочинами", - заявила Міятович.

24 травня невідомі в масках побили журналіста інтернет-телеканалу "Громадське ТБ Запоріжжя" Анатолія Остапенка, коли він прямував на роботу. Інцидент стався в центрі Запоріжжя. Сам журналіст пов'язує напад на себе з професійною діяльністю.

Слідче управління Національної поліції в Запорізькій області тим часом уже розпочало кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 345-1 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо журналіста).

Як повідомлялося раніше, в Харкові вдень у вівторок невідомий напав на журналіста програми "Наші гроші".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram