ГоловнаПолітика

Присяжні у справі п'ятьох екс-беркутівців взяли самовідвід

Їм мало платять і не компенсують проїзд

Присяжні у справі п'ятьох екс-беркутівців взяли самовідвід
Фото: Сергей Нужненко

Усі присяжні у справі екс-беркутівців Сергія Аброськіна, Павла Зінченка, Сергія Тамтури, Олександра Маринченка та Олега Янишевського у вівторок взяли самовідвід через низьку оплату.

Як повідомляє агентство УНІАН, винагорода присяжних становить 40-60 грн за одне судове засідання. Один з присяжних сказав, що за такі невеликі гроші, які він отримує, його можуть вважати упередженим і навіть "не сповна розуму". Також присяжні заявили, що їм не оплачують проїзд по Києву до Святошинського райсуду, де розглядається справа.

Якщо суд задовольнить самовідвід присяжних, це буде означати розгляд справи спочатку.

Нагадаємо, в лютому і липні 2015 року правоохоронці затримали колишніх бійців спецроти "Беркута" Тамтуру, Маринченка та Янишевського. У березні-квітні 2014 року заарештували екс-співробітників цієї спецроти Зінченка, Аброськіна та їхнього командира Дмитра Садовника, який втік з-під домашнього арешту.

10 лютого 2016 року справи передали до суду, а 16 лютого - об'єднали в одне провадження. Однак після цього засідання кілька разів переносили через те, що обвинувачені не встигали ознайомитися з матеріалами справи.

Екс-беркутівці підозрюються у вбивстві 48 євромайданівців на Інститутській вулиці у Києві, а також у завданні 80 вогнепальних поранень активістам. Їм також інкримінується вчинення терористичного акту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram