ГоловнаПолітика

Сакварелідзе анонсував створення партії

Ідеологом політсили буде Михайло Саакашвілі

Сакварелідзе анонсував створення партії
Архив

На базі громадського "Руху за очищення" голови Одеської області Михайла Саакашвілі створять нову партію, заявив екс-заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе.

"Дуже активно йдуть консультації з усіма здоровими політичними або громадськими організаціями, щоб в Україні була створена перша здорова політична сила", - сказав Сакварелідзе на прес-конференції в Харкові, інформує "Інтерфакс-Україна".

Він також повідомив, що ведуться активні консультації з народними депутатами Сергієм Лещенком і Мустафою Найємом. Крім того, за словами Сакварелідзе, у нову політсилу може увійти "найкраща частина "Руху за очищення".

За його словами, партія орієнтуватиметься на малий і середній бізнес, а одним з ідеологів нової політсили стане Саакашвілі. "Михайло Саакашвілі буде з нами, звичайно. І він буде одним з ідеологів і драйверів цієї нової партії", - сказав Сакварелідзе.

За його словами, швидше за все, буде створено нову партію, а не перейменовано вже наявну. "Партія, я думаю, буде абсолютно нова. Вона створюватиметься з нуля. Нічого переробляти або перейменовувати ми не будемо", - сказав Сакварелідзе.

Він пообіцяв, що фінансування партії буде прозорим.

Нагадаємо, про те, що команда Саакашвілі створює політичну партію, повідомляв у березні його соратник Саша Боровик. Однак сам Саакашвілі це спростував.

Протягом лютого-березня "Рух за очищення" на чолі з Саакашвілі провів антикорупційні форуми практично у всіх обласних центрах України.

Наприкінці лютого сам Саакашвілі зажадав дострокових виборів у Верховну Раду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram