ГоловнаПолітика

Комсомольськ оскаржить у суді перейменування у Горішні Плавні

Містяни вважають нову назву непрогресивною

Комсомольськ оскаржить у суді перейменування у Горішні Плавні
Фото: pgl.at.ua

Влада Комсомольська Полтавської області збирається оскаржити у Вищому адміністративному суді рішення Верховної Ради про перейменування міста в Горішні Плавні.

Про це УНІАН повідомив мер Комсомольська Дмитро Биков.

Верховна Рада перейменувала Комсомольськ у Горішні Плавні 19 травня. Постанова набуде чинності наступного дня після офіційного опублікування. На сайті парламентської газети "Голос України" зазначено, що останній номер видання вийшов 21 травня, в ньому постанову не було опубліковано.

Мер Комсомольська заявив, що влада міста провела громадські слухання, на яких 98% жителів виступили проти перейменування.

"Потім міська рада вирішила подати назву Комсомольськ як абревіатуру. Це також не пройшло. Потім ми просили відтермінувати це питання до кінця року, оскільки громаді важко визначитися з новою назвою, адже варіантів близько ста, а історичної назви немає. Пропонують і Борисфен, і Придніпровський, і Боголюбський, і Християнськ", - зазначив Биков.

Биков додав, що закон про декомунізацію передбачав перейменування до 21 лютого 2016 року.

"Вони [Рада] самі не вписалися у цей термін, а змін у закон не внесли. Тому ми були впевнені, що є час до кінця 2016 року", - сказав мер.

На сайті Комсомольської міськради зазначено, що в понеділок у місті пройшов мітинг проти перейменування.

"Містяни вважають, що запропонована Українським інститутом національної пам'яті назва ні географічно, ні історично не пов'язана з Комсомольськом. Назва Горішні Плавні зовсім не відповідає характеру прогресивного, успішного міста", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що міськрада Комсомольська Полтавської області на сесії 16 лютого запропонувала залишити місту стару назву, зробивши її абревіатурою. Місто намагалися назвати на честь Колективу Молодих Соціально Мотивованих Людей - Справжніх Козаків. Однак у парламенті з таким перейменуванням не погодилися і з пропозицією Інституту національної пам'яті присвоїли місту історичну назву Горішні Плавні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram