ГоловнаПолітика

Конкурс на головного архітектора Києва оголосять заново

Обрання очікується восени

Конкурс на головного архітектора Києва оголосять заново
Фото: ru.golos.ua

КМДА почала готувати новий конкурс з відбору кандидата на посаду директора Департаменту містобудування та архітектури КМДА – головного архітектора міста Києва.

Про це повідомляється на сайті КМДА.

Спочатку буде створено робочу групу для підготовки нового конкурсу. Потім вона має отримати нормативно-правові акти від Нацдержслужби, визначити функціонал посади, вимоги до кандидатів, графік конкурсу.

Орієнтовні терміни оголошення нового конкурсу - це середина червня-липень. Сам конкурс триватиме близько двох місяців.

Кандидатів, які брали участь у минулому конкурсі, запросять до участі в новому.

Нагадаємо, у вересні мер Києва Віталій Кличко звільнив головного архітектора столиці Сергія Целовальника, а в грудні оголосив конкурс на заміщення цієї посади. Раніше фахівця на цю посаду фактично призначав голова КМДА.

Заявки на конкурс подали 14 осіб, в тому числі виконувач обов'язків директора департаменту містобудування та архітектури Анна Бондар, колишній головний архітектор Севастополя Юрій Скляренко, колишній архітектор Павлограда (Дніпропетровська область) Олександр Сасик, а також архітектор і колишній депутат Київської міськради Андрій Миргородський.

Наприкінці березня агентство Українські Новини з посиланням на джерело в КМДА повідомило, що проти Бондар відкрито кримінальну справу. В.о. директора департаменту містобудування та архітектури запідозрили в приписуванні собі кількох місяців досвіду роботи архітектором, яких їй не вистачало, щоб виконати один із критеріїв для подачі заявки. У підсумку Кличко припинив конкурс на посаду головного архітектора столиці. Він мотивував такий крок відсутністю чітко прописаних процедур конкурсу, а також суміщенням посад головного урбаніста і директора департаменту містобудування та архітектури - на думку мера, ці посади потрібно розділити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram