ГоловнаПолітика

Україна виконала вимоги для безвізового режиму ще за попереднього уряду, - нардеп

Висловлювання представників окремих країн не грають ролі, вважають у "Народному фронті".

Україна виконала вимоги для безвізового режиму ще за попереднього уряду, - нардеп
Фото: Depositphotos\myronstandret

Європейська комісія вкотре підтвердила, що Україна виконала всі вимоги, які висувалися згідно з Планом дій для візової лібералізації, ще за часів уряду Арсенія Яценюка.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету ВР з питань європейської інтеграції Олена Масоріна, коментуючи заяву французьких дипломатів про те, що безвізовий режим для Грузії, Косова й України можуть відкласти.

"Головне - це виконання Україною Плану дій візової лібералізації. Попередній уряд, очолюваний Арсенієм Яценюком, послідовно виконав усі законотворчі й організаційні вимоги ЄС для отримання безвізового режиму", - наголосила вона.

"Зараз на шляху "безвізовому" вже немає суперечностей між законодавствами України і Євросоюзу. Закрито всі дірки, які дозволяли потенційне зловживання безвізовим режимом або створювали практичні правові колізії. Тому Єврокомісія минулого тижня знову оголосила, що вважає Україну цілком готовою до практичної скасування віз", - сказала народний депутат.

Політична позиція окремих країн Євросоюзу, зазначила Олена Масоріна, не буде вирішальною в рішенні про безвізовий режим для України.

"Політичні заяви окремих міністрів закордонних справ або президентів не є останнім словом у ЄС. Євросоюз має своє законодавство і прозорі правові механізми прийняття таких рішень. Якщо Україна виконала формальні вимоги для безвізового режиму, лідерам країн-членів ЄС буде дуже важко обґрунтувати політичну відмову. Тим паче, що вже кілька країн Євросоюзу однозначно висловилися за безвізовий режим для України. Це всі наші сусіди, всі країни Балтії, Швеція й інші", - нагадала парламентарій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram