ГоловнаПолітика

Наливайченко закликав повернути військовий госпіталь у Дніпрі на баланс Міноборони

Зараз майно госпіталю під арештом і на нього претендує російський ВТБ Банк.

Наливайченко закликав повернути військовий госпіталь у Дніпрі на баланс Міноборони

Лідер суспільно-політичного руху "Справедливість" Валентин Наливайченко, перебуваючи в Дніпрі, назвав абсурдною ситуацію довкола місцевого Військового базового госпіталю.

"Ми рішуче вимагаємо повернути госпіталь на баланс Міністерства оборони і забезпечити його прямим фінансуванням! Госпіталь має рятувати життя наших воїнів-патріотів, а не перекочувати в руки агресора", - заявив екс-голова СБУ.

На зустрічі з лікарями медичної установи, які щодня ризикують опинитися на вулиці, Наливайченко заявив: "Це просто абсурдна ситуація - щоб країна-агресор володіла військовим госпіталем в Україні!".

Він закликав до справедливого правосуддя і наголосив, що історія з госпіталем показова для України.

"Колосальний армійський спадок, який дістався Україні з отриманням незалежності і якого вистачило б на підтримання боєздатності такого військового блоку, як НАТО, банально розкрадено або зруйновано".

Нагадаємо, майно Дніпропетровського військового госпіталю, згідно з рішенням суду, нині перебуває під арештом і на нього претендує російський ВТБ Банк.

Сім років тому майно Дніпропетровського військового базового госпіталю, який перебував на балансі Міноборони - понад 10 000 квадратних метрів нерухомості і близько 4 гектарів землі в центрі Дніпра - продали приватним фірмам за 130 мільйонів гривень. Фірми збанкрутували і госпіталь як заставне майно перейшло до російського ВТБ Банку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram