ГоловнаПолітика

Порошенко провів телефонну розмову з Меркель і Олландом

Лідери держав говорили про ситуацію на Донбасі.

Порошенко провів телефонну розмову з Меркель і Олландом
Фото: www.dyvys.in

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Франції Франсуа Олландом і Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Співрозмовники констатували, що незважаючи на досягнуті домовленості про припинення вогню напередодні Великодня, ситуація з безпекою на Донбасі і далі залишається складною.

У цьому контексті Президент України наголосив на необхідності дотримання режиму припинення вогню з боку бойовиків і допуску ОБСЄ до всіх ділянок кордону для припинення постачання зброї на окупованій частині Донбасу.

Співрозмовники погодилися, що головною умовою для продовження політичного врегулювання ситуації є безпека.

Президент України в цьому контексті також відзначив важливість розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії. Голова держави звернувся до Німеччини як головуючої в ОБСЄ країни з проханням прискорити розробку відповідних пропозицій.

Співрозмовники наголосили на важливості продовження діалогу зі звільнення всіх заручників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд закликала депутатів прийняти необхідні зміни до законодавства для того, щоб на окупованій території Донбасу в липні можна було провести місцеві вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram