ГоловнаПолітика

Росія вимагає компенсації від України через перейменування Дніпропетровська

За словами міністра, перейменування міст - це дорогий захід, і за це несе відповідальність ініціатор звернення.

Росія вимагає компенсації від України через перейменування Дніпропетровська
Фото: www.litsa.com.ua

Україна повинна буде оплатити внесення змін у міжнародні коди після перейменування міста Дніпропетровська в Дніпро.

Про це журналістам заявив міністр транспорту РФ Максим Соколов, повідомляє ТАРС.

За його словами, перейменування міст - це дорогий захід, і за це несе відповідальність ініціатор звернення. Соколов додав, що Росія готова внести зміни в свої картографічні джерела і бази даних, "якщо всі витрати по лінії міжнародних кодів будуть врегульовані".

Своєю чергою, голова Росавіації Олександр Нерадько повідомив, що зміни в авіаційний міжнародний код аеропорту Дніпропетровська поки що не внесено.

«Ми поки що не отримали інформацію. Вони можуть змінити назву міста, але не поміняти назву аеропорту й абревіатури. Може, вони одумаються і підуть на скорочення витрат», - додав він.

Нагадаємо, 19 травня 2016 року, виконуючи закон про декомунізацію, Верховна Рада перейменувала місто Дніпропетровськ у Дніпро.

9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла пакет законів про декомунізацію. Вони забороняють радянську символіку і засуджують комуністичний режим. 15 травня 2015 року їх підписав президент України Петро Порошенко, а 21 травня вони набули чинності. В рамках декомунізації повинні бути перейменовані всі вулиці та населені пункти, назви яких пов'язані з комуністичним режимом.

Також нагадаємо, що 4 лютого  перейменовано міста Артемівськ, Дзержинськ, Червоний Лиман і Іллічівськ. 17 березня - місто Орджонікідзе. 12 травня - населені пункти на окупованих територіях, в тому числі Торез, Красний Луч, Краснодон, Свердловськ і Стаханов, а також Димитрове, Красноармійськ, Котовськ і Шорс на підконтрольній території.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram