ГоловнаПолітика

Полторак: Росія не відмовилася від бажання захопити Україну

Міністр повідомив, що РФ посилює угруповання на кордоні з Україною.

Полторак: Росія не відмовилася від бажання захопити Україну
Фото: Сергей Нужненко

Російська Федерація не відмовляється від агресивних планів щодо України і підсилює угруповання своїх військ на російсько-українському кордоні.

Про це заявив у суботу, 21 травня, міністр оборони України Степан Полторак після урочистого представлення особовому складу нового керівника Національного університету оборони ім. Черняховського на Солом'янській площі в Києві.

"Ми чітко відстежуємо те, що РФ посилює своє угруповання на кордоні з Україною. Вони планують додатково розгорнути деякі з'єднання та військові частини на кордоні", - сказав міністр.

За його словами, такі дії Російської Федерації свідчать про те, що вона не відмовляється від агресивної політики щодо України.

"Росія не відмовилася від свого бажання захопити Україну. Кожен з нас, всі, хто живе в Україні, не повинні забувати про це - про загрозу, яка нікуди не поділася. Вона є і буде", - додав Полторак.

Генштаб і Міноборони продовжують роботу над тим, щоб Україна змогла відповісти можливим загрозам з боку РФ, зауважив міністр.

Нагадаємо, раніше представник України при Організації Об'єднаних Націй Володимир Єльченко заявив, що Росія за 2 роки агресії сформувала на Донбасі 40-тисячну армію, оснастивши її сучасним озброєнням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram