ГоловнаПолітика

Генпрокуратура відкликала клопотання про арешт Мосійчука

Нардеп просить суд про повне припинення провадження стосовно нього

Генпрокуратура відкликала клопотання про арешт Мосійчука
Архивное фото. Мосийчук во время суда
Фото: Александр Рудоманов

Генеральна прокуратура відкликала своє клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно народного депутата від "Радикальної партії" Ігоря Мосійчука.

Про це повідомив сам Мосійчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Генпрокуратура заявила, що не бачить доцільності у своєму клопотанні про обрання мені запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою і відкликала його. У своїй заяві вони послалися на рішення Вищого адмінсуду, підтверждене Верховним Судом, що постанова Верховної Ради про дозвіл залучати мене до кримінальної відповідальності, затримання і арешт - є незаконними", - написав нардеп.

Він також звернувся до суду з клопотанням про повне припинення провадження стосовно нього у Печерському суді.

Фото: facebook.com/igor.mosijcuk

Нагадаємо, у вересні 2015 року екс-генпрокурор Віктор Шокін на засіданні парламенту показав відео, в якому нардеп Мосійчук просить і отримує хабар за допомогу у підприємницькій діяльності. Того ж дня Рада дала згоду на арешт Мосійчука. 18 жовтня суд заарештував Мосійчука. 15 листопада термін арешту депутата закінчився, і він вийшов на свободу.

У ГПУ заявили, що Мосійчук зізнався в отриманні хабара, проте сам нардеп заявив, що визнання було зроблено під тортурами.

Крім отримання хабара, Мосійчук звинувачується в хуліганстві, застосуванні насильства і втручанні в діяльність судових органів.

Розслідування кримінального провадження проти Мосійчука було завершено 22 жовтня 2015 року, однак за шість місяців підозрюваний і його захисники так і не ознайомилися з матеріалами справи, блокуючи її передачу до суду. У результаті судового рішення 25 квітня було визначено крайнім терміном ознайомлення зі справою, а через кілька днів Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Мосійчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram