ГоловнаПолітика

Кабмін визнав Харківщину лідером серед областей України

Опубліковано рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік

Кабмін визнав Харківщину лідером серед областей України
Харьковская ОГА

Кабінет Міністрів України оприлюднив рейтинг соціально-економічного розвитку регіонів за 2015 рік, у якому перше місце серед регіонів України (крім Києва) посіла Харківська область.

Керівник області Ігор Райнін зазначає, що високе місце Харківської області у рейтингу - заслуга всіх жителів області, місцевого бізнесу та громадськості. "Безумовно, це і заслуга наших міжнародних партнерів, всебічну допомогу яких ми постійно відчуваємо", - цитує Райніна прес-служба Харківської ОДА.

Лідером в Україні Харківська область стала відразу у кількох напрямках, у тому числі - у впровадженні енергоефективних технологій та енергозбереженні, наповнюваності місцевих бюджетів, розвитку підприємництва та охорони навколишнього середовища. Крім того, регіон посів перше місце у моніторингу Кабміну за доступністю та якістю послуг освіти, обійшовши навіть столицю України - Київ.

"Наша стратегія полягає у мобілізації доходів місцевих бюджетів та цілеспрямованому нарощуванні інвестицій у модернізацію інфраструктури та виробничого сектору. Перш за все, в енергоефективність. Це класична світова модель подолання кризи в економіці і створення бази для нового зростання", - пояснив Райнін.

Незважаючи на першу позицію області у рейтингу, у Харківській ОДА зазначають, що є ще кілька проблем, які потребують вирішення. Серед них - стан дорожнього господарства області та ситуація на деяких великих промислових підприємствах, таких як Харківський авіазавод і "Електроважмаш". З проханням включитися у вирішення цих питань керівництво обладміністрації звернулося до Кабміну. Також харків'яни запропонували Києву розробити державну програму розвитку промислового комплексу, необхідну всім промисловим регіонам країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram