ГоловнаПолітика

Порошенко ветував закон про приватизацію житла у гуртожитках

На думку президента, закон містить норми, що суперечать Конституції

Порошенко ветував закон про приватизацію житла у гуртожитках
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко застосував право вето до закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків", який дозволяє громадянам, котрі проживають у гуртожитках понад 5 років, приватизувати приміщення.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Порошенко повернув закон на повторний розгляд до Верховної Ради, оскільки, він, за його словами, містить норми, що суперечать Конституції та законам, не створює належних правових механізмів реалізації житлових прав і містить ризики їхнього порушення.

"Зокрема, документом обмежуються права громадян, які законно проживають у гуртожитках, на приватизацію житлових приміщень у гуртожитках залежно від наявності трудових (службових) відносин з підприємством (організацією), яке надало їм право проживати в гуртожитку, або офіційної реєстрації місця проживання в гуртожитку", - наголошується в повідомленні.

На думку президента, встановлення несправедливих правил реалізації прав громадян у такій чутливій сфері, як житлові відносини, може призвести до посилення соціальної напруженості в суспільстві, а також стати фактором соціальних конфліктів.

"Врегулювання правовідносин щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків має здійснюватися на підставі Конституції та законів України і вимагає більш зваженого підходу, ніж запропонований у цьому законі", - підкреслив президент.

Нагадаємо, 20 квітня Рада ухвалила закон, який дозволяє жителям гуртожитків приватизувати житло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram