ГоловнаПолітика

Парубій дозволив реєструвати постанову про ТСК щодо офшорів

Трибуну парламенту нарешті розблоковано

Парубій дозволив реєструвати постанову про ТСК щодо офшорів
Фото: Макс Требухов

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій дозволив реєструвати постанову про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування фактів використання офшорів посадовими особами.

Про це він заявив на пленарному засіданні парламенту в п'ятницю, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ви знаєте, що нам надійшло звернення щодо створення тимчасової слідчої комісії. Згідно з законом про регламент, надається час фракціям, щоб вони делегували своїх членів у слідчу комісію", - сказав він. Не всі парламентські фракції подали своїх представників до складу цієї ТСК, що створювало перешкоди для реєстрації відповідного проекту постанови.

Однак Парубій заявив, що за фракціями, які не делегували своїх представників до комісії, залишаться квоти, які вони можуть заповнити після реєстрації проекту постанови про створення ТСК, під час розгляду документа в залі. "Такий формат допустимий", - сказав спікер.

Після слів спікера парламенту члени фракції Радикальної партії, які минулого і цього пленарного тижня блокували трибуну Верховної Ради, розблокували її.

Однак у президії Верховної Ради залишилися три розкладачки, які "радикали" принесли до сесійної зали у п'ятницю, погрожуючи ночувати в парламенті, якщо їхні вимоги про реєстрацію проекту постанови не буде виконано.

Нагадаємо, що вимога створити ТСК виникла після того, як з'явилася інформація про створення президентом Петром Порошенком офшорної компанії у рамках передачі "Рошен" в управління "сліпому трасту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram