ГоловнаПолітика

Гройсман попросить НАБУ перевірити голову київської обласної митниці

Комітет Ради заявив про масштабну корупцію в діях Сергія Рудченка.

Гройсман попросить НАБУ перевірити голову київської обласної митниці
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросить Національне антикорупційне бюро перевірити інформацію про корупційні дії голови київської обласної митниці Сергія Рудченка, оприлюднену комітетом Верховної Ради з податкової і митної політики.

Про це прем'єр повідомив під час години запитань до уряду в парламенті, відповідаючи на запитання члена комітету Тетяни Острикової.

Острикова заявила, що на київській обласній митниці зафіксовано факти, коли митне оформлення здійснювалося за необґрунтовано низькими цінами, під час митних оформлень належно не перевіряли правильність визначення митної вартості. За її словами, тільки в грудні 2015 року збитки держбюджету склали понад 950 млн гривень через заниження митної вартості товарів.

"Ці приклади свідчать, що Рудченко не відповідає займаній посаді, зловживає своєю владою і надає неправомірні вигоди окремим суб'єктам", - сказала вона.

Гройсман у відповідь заявив, що скерує надані матеріали в НАБУ.

"Щодо обласної київської митниці... Я сьогодні скерую ваші матеріали зі своїм супровідним зверненням в Національне антикорупційне бюро, в антикорупційну прокуратуру. І за результатами цього розслідування я готовий приймати будь-яке рішення в компетенції уряду", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Гройсман обіцяв за три місяці навести лад на митниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram