ГоловнаПолітика

Кличко не зміг домовитися зі "Свободою" про відновлення роботи Київради

На початку наступного тижня відбудеться погоджувальна рада

Кличко не зміг домовитися зі "Свободою" про відновлення роботи Київради
Фото: Макс Левин

Мер Києва Віталій Кличко не зміг домовитися з фракцією "Свободи" про розблокування роботи Київради. Це стало причиною перенесення засідання ще на тиждень.

Як повідомив LB.ua секретар Київради Володимир Прокопів, "Свобода" вимагає якомога швидше закінчити розслідування інциденту 21 квітня, коли у будівлі Київради сталася бійка за участю "Свободи" і невідомих людей у камуфляжній формі.

"Свобода" вимагає, щоб якомога швидше закінчилося розслідування, яке веде поліція. Мер каже, що він не проти і проситиме міліцію. А "Свобода" каже, що поки не буде результатів, вона не вважає, що Київрада має працювати... Я намагаюся пояснити, що є низка програм столиці, мова йде про мільярди гривень, які має отримати бюджет. А через чиюсь політику ми не приймаємо важливих рішень", - розповів Прокопів.

Водночас лідер фракції "Свобода" в Київраді Юрій Сиротюк заявив, що його політсила вимагає відсторонити від роботи на період розслідування заступника Кличка, керівника апарату КМДА Володимира Бондаренка і начальника охорони, а також призупинити програму "Безпечна столиця".

"Я запропонував призупинити програму "Безпечна столиця", поки поліція не доведе, що вона захищає киян. Це перше. І друге - відсторонити тих, хто того дня відповідав за місто, поки буде розслідування. Це його (Кличка - ред.) заступник, керуючий справами (Володимир Бондаренко - ред.) і начальник охорони", - зазначив Сиротюк.

За його словами, після зустрічі з Кличком напередодні він очікував, що консультації з вирішення конфлікту продовжаться за участю й інших фракцій, але мер столиці переніс засідання, заплановане на 19 травня, ще на тиждень.

У свою чергу Прокопів озвучив сподівання, що на початку наступного тижня відбудеться погоджувальна рада за участю лідерів фракцій Київради, де конфлікт буде вирішено.

Нагадаємо, депутати Київської міської ради не ухвалюють рішення з 21 квітня.

21 квітня засідання Київради було зірвано після того, як будівлю штурмували противники знесення кіосків і заборони продажу в них алкоголю після 23:00.

У будівлі Київради тоді сталася бійка між невідомими людьми у камуфляжній формі, які перебували біля виходу, і депутатами фракції "Свобода". У результаті бійки травму голови отримав депутат Олег Гелевей, було травмовано також Володимира Назаренка та Михайла Будилова.

Голова фракції "Свобода" в Київраді Юрій Сиротюк розповідав, що конфлікт виник, коли депутати-"свободівці" намагалися дізнатися, яку організацію представляють невідомі особи у зеленій формі без розпізнавальних знаків, які перебувають на першому поверсі Київради.

Згодом депутати викликали поліцію, і понад 50 осіб доправили у Шевченківське управління поліції. За фактом сутички почато кримінальне провадження за ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram