ГоловнаПолітика

Аваков: Компанія Фірташа не повинна заблокувати приватизацію ОПЗ

Тепер загроз для зриву конкурсу немає

Аваков: Компанія Фірташа не повинна заблокувати приватизацію ОПЗ
Фото: mvs.gov.ua

Міністр внутрішніх справ  Арсен Аваков закликав не допустити блокування приватизації Одеського припортового заводу групою бізнесмена Дмитра Фірташа.

Про це він заявив на засіданні Кабміну, де були затверджені умови приватизації ОПЗ, повідомляє сайт МВС.

За словами Авакова, на сьогодні ОПЗ має близько 200 млн доларів заборгованості перед групою Ostchem Фірташа. При цьому, за словами міністра, ця компанія має мільярдні борги за газ перед державою.

"Частина з цих боргів виплачена, частина - ні, частина - реструктуризована. Важливо, щоб своїми вимогами вони не заблокували процес приватизації ОПЗ", - сказав міністр.

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус зазначив, що тепер загроз для зриву конкурсу немає. Він також заявив, що, незважаючи на побоювання суспільства щодо можливої участі в конкурсі російських компаній, ні вони, ні офшорні компанії не будуть допущені до участі в конкурсі.

Нехай Росія в Магадані приватизовує", - прокоментував це рішення Аваков.

Нагадаємо, сьогодні уряд затвердив умови приватизації ОПЗ. За даними ФДМ, до підприємства виявляють цікавість польське підприємство Ciech, глобальна компанія Yara, американська корпорація Koch Fertilizers, американська компанія CF Industries  й інші. Загалом потенційних інвесторів є близько 10-ти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram