ГоловнаПолітика

Ця війна закінчиться, коли кримські татари зможуть вільно пересуватися по своїй землі, - Наливайченко

Екс-голова СБУ висловив солідарність із кримськотатарським народом.

Ця війна закінчиться, коли кримські татари зможуть вільно пересуватися по своїй землі, - Наливайченко

У День боротьби за права кримськотатарського народу і пам'яті жертв депортації кримських татар 1944 року, лідер суспільно-політичного руху «Справедливість» Валентин Наливайченко висловив підтримку і солідарність кримським татарам.

Про це політик написав у Facebook. Також він нагадав, що ще в травні 2009 року в Сімферополі він передав голові Меджлісу Мустафі Джемілєву копії 63 розсекречених архівних справ щодо розстріляних представників кримськотатарської інтелігенції.

«Це була шоста партія таких розсекречених документів, які стали надбанням громадськості й ілюструють злочини радянської влади проти корінного народу Криму», - написав Наливайченко.

У 2015 році було передано десять томів, що містять близько трьох тисяч копій архівних документів. Наливайченко підкреслив: «Я пишаюся тим, що створені нами підрозділи СБУ допомогли відновити справедливість, повернути нехай невелику за обсягом, але важливу за змістом частину правди про трагедію кримськотатарського народу шляхом розслідувань, відкриття архівів і передачі документів нащадкам жертв1944 року».

Своєю чергою суспільно-політичний рух «Справедливість» виступив з окремою заявою, де, зокрема, йдеться: «Кримські татари і українці - не єдині народи, які зазнали цілеспрямованого геноциду. Але саме ми стали єдиним історичним прикладом того, як народи намагаються знищити повторно, і роблять це спадкоємці колишніх радянських катів. Тому Громадсько-політичний рух "Справедливість" і лідер Валентин Наливайченко впевнені, що для кожного справжнього українця нинішня війна з російськими окупантами закінчиться тільки тоді, коли кожен кримський татарин зможе вільно повернутися додому і мирно жити на власній землі»

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram