ГоловнаПолітика

Жебрівський дав два тижні на закінчення декомунізації в Донецькій області

На території, підконтрольній українській владі, вимоги закону виконано на 90%

Жебрівський дав два тижні на закінчення декомунізації в Донецькій області
Фото: facebook.com/president.gov.ua

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський назвав остаточний термін виконання закону про декомунізацію - 31 травня.

Про це інформує прес-служба ВЦА.

Під час засідання колегії ВЦА у вівторок Жебрівський звернувся до місцевих рад із закликом завершити процес - вибрати і затвердити на сесіях нові найменування.

"Інакше через два тижні я видаю розпорядження, яким перейменують решту вулиць. Не хочу нікого ламати через коліно, але це означає, що сільські та районні голови не допрацювали. У нас достатньо місцевих донецьких героїв, на честь яких можна назвати вулиці", - наголосив він.

За словами директора департаменту внутрішньої політики Донецької держадміністрації Олександра Меланченка, всі міста, селища і райони області перейменовано. У містах Бахмут, Торецьку і Добропіллі в повному обсязі перейменували вулиці. Не всі об'єкти топоніміки перейменували в Авдіївці, Маріуполі та Слов'янську. За словами керівника департаменту, станом на 26 квітня 2016 року на території, підконтрольній українській владі, вимоги Закону України виконано на 90%.

Також голова Донецької ОДА закликав міських голів Костянтинівки, Дружківки, Краматорська і Слов'янська завершити процес створення єдиного проспекту імені Олекси Тихого.

Нагадаємо, Президент Петро Порошенко виступив за продовження термінів, протягом яких місцеві громади повинні визначитися з новими назвами своїх населених пунктів у рамках закону про декомунізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram