ГоловнаПолітика

Голова Харківської ОДА зустрівся з бійцем АТО, який переніс складну операцію на очах

Військового представлять до державної нагороди

Голова Харківської ОДА зустрівся з бійцем АТО, який переніс складну операцію на очах

Голова Харківської обласної держадміністрації Ігор Райнін зустрівся з рядовим 53-ї окремої механізованої бригади Олександром Кучеренком, якому у квітні за сприяння керівництва області зробили складну операцію на очах і повернули зір.

Олександр Кучеренко отримав важке осколкове поранення лівого ока, була велика ймовірність втрати зору, оскільки був розбитий кришталик, пробита райдужка і осколок знаходився всередині ока. Операцію Олександру провів головний лікар 14-ї міської клінічної лікарні ім. проф. Л.Л. Гіршмана Михайло Ковтун. А необхідні матеріали для проведення, завдяки домовленостям з американськими партнерами, забезпечила ХОДА.

Сьогодні зір поступово повертається до бійця.

"Я бачу. Я на це й не сподівався. Але вже з кожним днем все легше і легше, - розповів Олександр Кучеренко. - Ставлення в лікарні дуже гарне. Дуже всім вдячний".

На зустрічі Ігор Райнін повідомив, що ініціюватиме нагородження Олександра Кучеренка державною нагородою України. А також подякував керівнику лікарні ім. Гіршмана, головлікарю Військово-медичного клінічного центру Північного Регіону Віктору Поліщуку і начальнику офтальмологічного відділення шпиталю Федору Рудьковському за злагоджену роботу і ту допомогу, яку вони надають українським військовим.

Крім того, губернатор розповів про кроки, які робляться в області для увічнення пам'яті учасників АТО.

"Ми в боргу перед тими хлопцями, які зараз на фронті. Це справжні герої України, - підкреслив керівник облдержадміністрації. - У центрі Харкова - напроти будівлі Національної академії Національної Гвардії України - буде Меморіальний комплекс учасникам АТО. Землю під цей комплекс ми вже відвели разом з міською радою, і будемо робити так, щоб це було місце пам'яті. У найближчі дні також кілька вулиць на території міста Харкова буде названо на честь хлопців, які загинули в АТО, тому що вважаємо, що пам'ять - це дуже важливо".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram