ГоловнаПолітика

Порошенко закликав G7 продовжити санкції проти Росії

Президент обговорив виконання Мінських домовленостей з послами країн "Великої сімки"

Порошенко закликав G7 продовжити санкції проти Росії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч із послами країн "Великої сімки" (G7), під час якої він акцентував увагу на необхідності продовження санкцій проти Росії через невиконання нею умов Мінських домовленостей.

Про це повідомляє офіційний сайт президента.

Порошенко зазначив, що останніми днями ситуація на Донбасі загострилася через проросійських бойовиків. Послам G7 надали вичерпні факти порушень з боку Росії, присутності російських військ на окупованому Донбасі і факти відправлення військ і зброї з боку РФ на окуповані території.

"Санкції є ефективним інструментом і фактором мотивації, який змусить Росію виконувати Мінські домовленості", - заявив президент.

Він також особливо наголосив на важливості запровадження збройної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі, яка, за його словами, є критично необхідною для політичного врегулювання ситуації, і закликав G7 підтримати цю ініціативу України.

"Тільки за умови забезпечення безпеки, прогресу в запровадженні збройної поліцейської місії ОБСЄ, стійкого припинення вогню, відведення артилерії і важкої техніки, відведення Росією окупаційних військ, звільнення заручників ми зможемо говорити про політичні механізми", - підкреслив президент, говорячи про перспективи мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Він також закликав послів посилити тиск на Росію для звільнення льотчиці Надії Савченко, засудженої до 22 років в'язниці за сфабрикованою справою, а також усіх незаконно утримуваних українців.

Нагадаємо, в грудні Європейський Союз продовжив санкції проти Росії до 31 липня 2016 року. Для чергового їх продовження необхідне одностайне рішення всіх 28 країн ЄС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram