ГоловнаПолітика

Прокуратура закрила справу про зникнення "золотого батона" Януковича

Справу закрито через відсутність складу злочину

Прокуратура закрила справу про зникнення "золотого батона" Януковича

Прокуратура закрила кримінальну справу про зникнення цінностей з Межигір'я, в тому числі знаменитого "золотого батона".

Про це повідомив секретар Антикорупційного комітету Верховної Ради, лідер "Народного контролю" Дмитро Добродомов, йдеться на сайті організації.

Кримінальне провадження закрили ще на початку грудня минулого року "через відсутність складу злочину". За словами Добродомова, прокуратура вважає "золотий батон" екс-президента міфом.

"Тому маємо дилему: або не було ні "золотого батона", ні інших коштовностей з Межигір'я, які бачила вся країна. Або ж потрібно покарати тих, хто закрив кримінальне провадження. Адже цінності зникли, а винуватців не шукають. Ба більше, прокуратура навіть не бачить "складу злочину" в зникненні коштовностей вартістю мільйони", - наголосив Добродомов.

Фото: nkontrol.org.ua

Нагадаємо, "золотий батон" Януковича, знайдений у Межигір'ї після його втечі до Росії, зник у березні 2015 року. Раніше в ГПУ з'ясували, що екс-президенту масивне золоте прес-пап'є у вигляді батона в натуральну величину вагою 2 кг подарували.

У квітні 2015 року після звернення Добродомова і розголосу справи в ЗМІ Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом зникнення цінностей з Межигір'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram