ГоловнаПолітика

Полторак скасував 630 наказів колишніх міністрів оборони

Скасовано накази про забезпечення діяльності Чорноморського флоту, співпрацю в рамках СНД, а також застарілі накази з діловодства

Полторак скасував 630 наказів колишніх міністрів оборони
Фото: Сергей Нужненко

Міністр оборони Степан Полторак скасував 630 наказів Міністерства оборони, які втратили свою актуальність.

Про це повідомляє офіційний сайт Міноборони.

"У рамках роботи з реформування міністерства і приведення його нормативно-правової бази до стандартів країн-членів НАТО Полторак підписав наказ "Про визнання такими, що втратили чинність, деяких наказів міністра оборони України. Документ скасовує понад 630 наказів оборонного відомства, виданих у період з 1992 по 1999 рік, які не мали практичного застосування в повсякденній діяльності військ і заважали оперативно і якісно виконувати поставлені завдання", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, скасовано низку наказів про забезпечення діяльності Чорноморського флоту, співпрацю в рамках СНД, застарілі накази з питань діловодства, контролю, організації та проведення занять, створення комісій, господарської діяльності, управління ресурсами і оборонними підприємствами.

Зазначають, що це вже третій такий наказ, підписаний міністром оборони цього року. У березні  Полторак підписав два нормативно-правові акти, якими було скасовано 584 накази, видані з 2010-го по 2014 рік.

Також Полторак підписав наказ про "Питання юридичної служби Міноборони", який уніфікує нормативно-правову базу діяльності юридичної служби оборонного відомства. До цього діяльність юрслужби МО регламентували п'ять наказів.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура розслідує діяльність усіх міністрів оборони, починаючи з 2001 року, щоб з'ясувати, хто з них причетний до підриву обороноздатності України.

Наприкінці березня Полторак оголосив про запуск реформи Міноборони, в рамках якої ліквідують два і реорганізують шість департаментів, п'ять управлінь і відділів. Також чисельність апарату відомства заплановано скоротити на 200 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram