ГоловнаПолітика

Стець вибачився за висловлювання свого заступника про "Миротворець"

Міністр звинуватив Тетяну Попову в піарі та зневазі до волонтерів

Стець вибачився за висловлювання свого заступника про "Миротворець"
Юрий Стець
Фото: 24tv.ua

Міністр інформаційної політики Юрій Стець вибачився за висловлювання свого заступника Тетяни Попової з приводу сайту "Миротворець".

"Я чекав у ці дні, що Тетяна Попова зрозуміє, що мудрість політика або чиновника полягає в тому, що треба визнавати свої помилки. На жаль, цього не сталося. Таню, ми не маємо права використовувати інформаційні волонтерські організації для власного піару. Це, на жаль, сталося. Власне, як і прикриватися у своїх заявах журналістами. Це теж сталося. Українська влада, представниками якої ми з тобою є, має бути вдячна українським волонтерам за їхню діяльність. Реагувати на їхню критику ми теж мусимо. Але в будь-якому разі, наші офіційні заяви або просто коментарі в соцмережах, навіть якщо нас провокують, не можуть ображати громадян - патріотів України", - написав він у фейбуці.

"І хоча наговорене за цей час є лише твоєю, а не офіційною позицією МІП, варто було б вибачитися. Ок, я зроблю це за тебе. Отже, хочу принести вибачення всім патріотам, інформаційним волонтерам. Всім тим, кому коментарі Тетяни Попової здалися зневажливими" , - додав міністр.

Нагадаємо, сайт "Миротворець", пов'язаний з нардепом Антоном Геращенком, був створений для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм. Днями навколо сайту розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис. журналістів, які отримали "акредитацію" у терористів "ДНР" та "ЛНР".

Журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних. Їх підтримала Тетяна Попова. У дискусіях у соцмережі вона дозволила собі низку різких висловлювань.

Прокуратура Києва розпочала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів".

ЄС вимагав видалити список акредитованих журналістів, а омбудсмен Лутковська закликала закрити сайт.

У підсумку творці сайту заявили, що закривають "Миротворець". Однак пізніше заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявив, що сайт відновить роботу.

15 травня на сайті "Миротворець" з'явилися нові надходження в базу даних донбаських і кримських сепаратистів. Однак дані, внесені в базу раніше, недоступні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram