ГоловнаПолітика

Порошенко допустив вибори на Донбасі 2016 року

Це можливо лише за умови початку роботи на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ

Порошенко допустив вибори на Донбасі 2016 року
Петр Порошенко

Президент Петро Порошенко не виключив, що вибори в Донбасі можуть пройти вже до кінця цього року в разі виконання певних умов.

Про це він сказав журналістам під час церемонії складання присяги нової патрульної поліції в Краматорську та Слов'янську, повідомляє ВВС-Україна.

"Я не виключаю цього (проведення виборів до кінця року. - Ред.)", - відповів Президент на запитання журналістів.

При цьому він зазначив, що повне втілення Мінських домовленостей передбачає повернення під контроль українських прикордонників ділянок російсько-українського кордону, повне припинення вогню і відведення важкого озброєння.

За словами Петра Порошенка, це можливо лише за умови початку роботи на Донбасі збройної поліцейської місії ОБСЄ.

"Готуємося до відновлення політичних процесів, які можуть статися, тільки якщо на лінії зіткнення стоятимуть міжнародні моніторингові збройні місії ОБСЄ для забезпечення стовідсоткового режиму припинення вогню, коли відведена відповідно до Мінських угод важка техніка й артилерійське озброєння перебуватиме під охороною цієї міжнародної поліцейської місії і коли контроль над неконтрольованими ділянками російсько-українського кордону спочатку перейде до збройних поліцейських ОБСЄ і за другим етапом - українських прикордонників", - сказав Президент.

"Тільки тоді ми зможемо говорити про повну реалізацію Мінських домовленостей, оскільки все це складова їхня частина", - додав він.

Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що міжнародні партнери все більше підтримують розгортання на Донбасі збройної поліцейської місії.

Нагадаємо, 22 квітня Порошенко заявив, що очікує, що найближчим часом Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) прийме рішення про скерування збройної місії на Донбас.

27 квітня МЗС Німеччини, яка головує в ОБСЄ, спростувало наявність домовленостей про розміщення збройної місії ОБСЄ в Донецькій і Луганській областях. Росія відкинула ідею поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі. При цьому ОБСЄ за день до того заявила, що готова обговорювати поліцейську місію на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram