ГоловнаПолітика

"Народний фронт" обурився через нападки МІП на сайт "Миротворець"

"Дуже прикро, що удару, якого зазнала Україна, вона зазнала від своїх чиновників".

"Народний фронт" обурився через нападки МІП на сайт "Миротворець"
Фото: psb4ukr.org

Міністерство інформаційної політики має захищати інформаційні проекти волонтерів, які збирають дані про російських окупантів і їхніх найманців, а не закривати їх.

Про це заявили народні депутати фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук, Юрій Береза і Дмитро Тимчук на брифінгу в парламенті, коментуючи скандал навколо МІП і сайту "Миротворець".

"Такі інформаційні проекти, як сайт "Миротворець", "Інформнапалм", багато інших, провели доволі потужну роботу, оскільки вивчили і накопичили дані майже на 60 тисяч осіб, які взяли в руки зброю і вбивали, катували, знущалися з українських військовослужбовців, військовополонених, журналістів: рубали кінцівки, живими кидали в річки, катували усіма можливими способами. Держава не знала, що робити, а волонтери знали, фіксували і документувати ці злочини. Поки ми вивчали 50 відтінків стурбованості світової спільноти, вони продовжували боротися і утримувати ворога", - сказав перший заступник голови фракції Андрій Тетерук.

На його думку, нападки на "Миротворець" є нічим іншим, як цензурою.

"Усі чудово розуміють ставлення України до "ЛНР" і "ДНР"- це терористичні угруповання. Про це було кілька разів оголошено в Раді і прийнято відповідні постанови. Крім того, офіційний представник України в ООН Володимир Єльченко на останньому засіданні оголосив, що Росія - країна-окупант, яка підтримує терористичні угруповання "ЛНР" і "ДНР". Вони не визнані, вони відповідальні за всі злочини. Саме цим угрупованням журналісти дозволяють собі надавати свої особисті дані, не розуміючи тяжких наслідків", - обурився Тетерук.

Він додав, що не уявляє собі, як військовий журналіст, письменник Олександр Довженко отримував би акредитацію і знімав прес-конференцію Геббельса.

Юрій Береза і собі заявив, що МІП вартувало б зайнятися "цікавішими речами": створити українське телебачення на Донбасі, державну програму для покриття теле- і радіопростору Криму.

"Ми бачимо, як чиновники знищують усі позитивні починання волонтерів, які існують не за бюджетні кошти і фактично виконують їхні функції. Дуже прикро, що удар, якого зазнала Україна, вона зазнала від своїх чиновників - керівництва Міністерства інформполітики", - підсумував виступ Дмитро Тимчук.

Нагадаємо, сайт "Миротворець" пов'язаний з нардепом Антоном Геращенко, створили для встановлення осіб сепаратистів або людей, які допомагають їм. Днями навколо сайту розгорівся скандал через публікацію даних близько 5 тис. журналістів, які отримали "акредитацію" в терористів "ДНР" і "ЛНР".

Публікація списку спровокувала скандал - журналісти поскаржилися на незаконність публікації їхніх персональних даних. У підсумку прокуратура Києва почала розслідування "за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістів".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram