ГоловнаПолітика

Порошенко виступив за підвищення зарплат для прокурорів

"Рівень зарплат у реформованій прокуратурі має бути таким самим, як в Антикорупційній прокуратурі"

Порошенко виступив за підвищення зарплат для прокурорів
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко виступив за значне підвищення зарплат для прокурорів.

Про це він сказав у п'ятницю, представляючи нового генерального прокурора Юрія Луценка особовому складу відомства.

"Я підкреслюю, що проведення реформ, будь-які тести, поліпшення роботи не можливі без рішучого підвищення рівня грошового забезпечення, рівня зарплати прокурорських працівників. Вони не повинні пасти задніх. Рівень зарплат у реформованій прокуратурі має бути таким самим, як в Антикорупційній прокуратурі, як в антикорупційному бюро. Анітрохи не менші завдання зараз лягають на ваші плечі і нітрохи не меншою має бути довіра і повага до вас", - сказав Порошенко прокурорам.

Президент додав, що конкурси на заміщення вакансій у місцевих прокуратурах не матимуть належного результату, якщо рівень зарплат в органах залишиться на нинішньому рівні.

Нагадаємо, у березні 2016 року Генеральна прокуратура України повідомила про численні звернення до Кабміну зі скаргою на низький рівень заробітної плати співробітників прокуратури, особливо порівняно з новими органами.

Місячна зарплата рядового прокурора Антикорупційної прокуратури у 2016 році становить 60-70 тис. грн, тоді як у прокурорів регіональних, місцевих прокуратур - 6-8 тис. Грн і 5-7 тис. грн відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram