ГоловнаПолітика

Україна вимагає від Росії надати інформацію про розлив нафти в Чорному морі

Викид стався в одному зі суден ще 8 травня

Україна вимагає від Росії надати інформацію про розлив нафти в Чорному морі
Фото: 0629

Міністерство закордонних справ України вимагає від Росії надати інформацію про розлив нафтопродуктів у районі Севастополя в Чорному морі.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС.

"Україна як прибережна держава має суверенні права в морських районах тимчасово окупованого Криму і має право вимагати від інших держав дотримання ними своїх зобов'язань щодо запобігання та подолання наслідків забруднень у морських районах України", - йдеться в повідомленні.

МЗС направив ноту російській стороні з вимогою невідкладно надати інформацію про зазначений інцидент відповідно до Конвенції Організації Об'єднаних Націй з морського права, щоб запобігти нанесенню подальшої шкоди навколишньому середовищу.

Нагадаємо, 12 травня видання "Крым. Реалии" повідомило, що акваторії Севастополя, в прибережній смузі селища Любимівка, на поверхні моря спостерігалася велика кількість мазуту - нафтопродукту важкої фракції. За інформацією представників Росприроднагляду в Криму, викид стався в одному з суден ще 8 травня. Тоді ж стали надходити повідомлення від жителів про забруднення акваторії і берега.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram