ГоловнаПолітика

Замість Луценка в Раду за списком БПП проходить Білозір

Екс-міністр культури балотувалася до парламенту під №80 у списку БПП

Замість Луценка в Раду за списком БПП проходить Білозір
Фото: /www.facebook.com/nedzelskiy.roman

Народна артистка України, колишній міністр культури Оксана Білозір проходить до Верховної Ради за списком "Блоку Петра Порошенка" замість призначеного генеральним прокурором Юрія Луценка.

Це випливає з виборчого списку партії, розміщеного на сайті Центральної виборчої комісії.

Останнім народним депутатом, який за списком БПП увійшов до парламенту, був Максим Саврасов. Наступна за ним під №80 - Оксана Білозір.

У разі, якщо вона відмовиться від депутатського мандата, наступними претендентами на проходження в Раду є головний юридичний радник у дочірньому підприємстві "Кондитерська корпорація "Рошен" Юрій Буглак і колишній міністр юстиції Роман Зварич.

Білозір має вищу освіту, на момент включення в список була головою громадської організації "Всеукраїнське об'єднання жінок-депутатів". Позапартійна. Проживає в Києві. Білозір є хрещеною матерію двох дочок президента Петра Порошенка - Олександри та Євгенії.

З травня по вересень 2005 року Білозір очолювала Міністерство культури, вона також була народним депутатом четвертого скликання (2002-2006), п'ятого (2006-2007) і шостого (2007-2012).

Нагадаємо, сьогодні Рада дозволила призначити Луценка генпрокурором. Указ про його призначення президент Петро Порошенко підписав на засіданні парламенту. Після цього Рада достроково припинила депутатські повноваження Луценка, який очолював фракцію БПП.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram