ГоловнаПолітика

Україна в ООН офіційно звинуватила РФ у підтримці тероризму на Донбасі

Москва використовує цілу низку технологій гібридної війни, щоб просунути ідеологію "русского міра"

Україна в ООН офіційно звинуватила РФ у підтримці тероризму на Донбасі
Фото: tsn.ua

Російська Федерація упродовж більш ніж двох років проводить підривні дії проти України, підтримуючи тероризм на Донбасі, і нав'язує "русскій мір" країнам на пострадянському просторі, в тому числі із застосуванням терористичних актів.

З такою заявою виступив під час засідання в Раді Безпеки ООН у середу постійний представник України при Організації посол Володимир Єльченко, повідомляє Укрінформ.

"Упродовж більш ніж двох років Україна є жертвою агресії свого сусіда - Російської Федерації. Росія тимчасово окупувала і спробувала незаконно анексувати частину території України - Автономну Республіку Крим і місто Севастополь. Вона продовжує ворожі та підривні дії, підтримуючи тероризм на Донбасі", - заявив український дипломат.

Він наголосив, що Москва використовує низку технологій гібридної війни, включаючи фінансування тероризму, щоб просунути ідеологію так званого "русского міра".

Постпред України при ООН додав, що жорстока і порочна пропаганда, поширювана державними ЗМІ в Росії, є одним з основних елементів гібридної агресії РФ.

У зв'язку з цим він закликав міжнародне співтовариство не зосереджуватися тільки на ліквідації соціальних, економічних, культурних, релігійних та інших основ для поширення насильницького екстремізму та тероризму.

"Існує необхідність боротьби з такими явищами, як державна пропаганда нетерпимості та ненависті, а також інформаційні війни, які часто служать засобами для гібридної війни", - заявив Володимир Єльченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram