ГоловнаПолітика

Україна подала заявку на членство в агентстві відновлюваної енергії

Влада розраховує на пільгові кредити

Україна подала заявку на членство в агентстві відновлюваної енергії

Президент Петро Порошенко підписав указ, яким доручив подати заявку про членство України в IRENA - міжнародному агентстві відновлюваних джерел енергії.

Як повідомляє прес-служба Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, приєднання до IRENA має кілька переваг для України. Зокрема, це дозволить подавати заявки в абудабійський фонд розвитку (АDFD) про отримання пільгових кредитів на проекти відновлюваних джерел енергії. На сьогодні бюджет фонду становить 350 млн доларів. Вже надано кредитів на суму 98 млн доларів для 11 проектів.

Також Україна матиме доступ до всієї наявної в IRENA інформації щодо використання відновлюваних джерел енергії, результатів новітніх досліджень, передового досвіду, прогресивних механізмів фінансування розвитку відновлюваної енергетики. Це можливість отримати практичні поради експертів IRENA щодо поліпшення нормативно-правової бази у сфері відновлюваної енергетики. Крім того, це перспектива налагодити плідну співпрацю між Україною і розвиненими державами з метою розвитку відновлюваної енергетики.

Діяльність IRENA спрямована на забезпечення швидкого переходу до сталого використання відновлюваних джерел енергії у глобальних масштабах. Зараз членами IRENA є 144 країни і ще 31 країна подала заявку на приєднання до організації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram