ГоловнаПолітика

"Чорна сотня" Гройсмана візьме митницю на контроль

Прем'єр пообіцяв дати бій контрабанді

"Чорна сотня" Гройсмана візьме митницю на контроль
Фото: www.aboutru.com

Уряд створює міжвідомчий підрозділ для контролю роботи митниці. Прем'єр Володимир Гройсман охрестив цю групу людей "чорною сотнею".

"Ми зараз працюємо над створенням органу, так званої "чорної сотні", яка займатиметься тим, щоб припиняти будь-які прояви контрабанди", - сказав Гройсман на засіданні Кабміну в середу.

Прем'єр також повідомив про плани технічно переоснастити всі пункти пропуску.

"Ми будемо робити все для того, щоб програмним забезпеченням виключити будь-які зловживання з визначення митної вартості. Ми бачимо потенціал надходжень від митниці до держбюджету від 50 млрд щорічно", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, 7 травня Гройсман вже анонсував створення підрозділу для контролю роботи митниці.

"Буде створено міжвідомчий підрозділ, який контролюватиме митницю і всіх інших. Це буде сотня людей, які будуть володіти всіма технічними засобами, щоб показати, як треба працювати. Я забезпечу їх якнайкраще", - сказав тоді прем'єр під час наради у прикордонному пункті пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні.

Голова ДФС Роман Насіров уточнив, що мова йде про 20 мобільних груп, які працюватимуть насамперед на західному кордоні, а також у Чернігівській та Житомирській областях. "Головне завдання зараз перекрити весь західний кордон. З вересня цього року ми плануємо задіяти їх на південному кордоні, а потім на ділянці кордону від Харкова до Житомира", - заявив він.

При цьому Гройсман нагадав про свою обіцянку очистити митницю від корупції за три місяці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram