ГоловнаПолітика

Ека Згуладзе подала у відставку (оновлено)

Перша заступниця голови МВС продовжить роботу у відомстві як радниця

Ека Згуладзе подала у відставку (оновлено)
Фото: www.kmu.gov.ua

Ека Згуладзе звільнилася з посади першої заступниці міністра внутрішніх справ.

Про це повідомив голова МВС Арсен Аваков у своєму мікроблозі Twitter.

"Ека йде з посади першої заступниці. Кабмін прийняв таке рішення на її прохання", - написав Аваков.

За його словами, Згуладзе зробить офіційну заяву згодом. Голова МВС також повідомив, що Згуладзе залишиться на роботі в міністерстві як радниця.

"Ека Згуладзе прийняла мою пропозицію і продовжить роботу в команді реформ МВС, очоливши спеціальну групу радників. Попереду багато справ!" - додав міністр.

Оновлення. Ввечері на сайті МВС з'явилася офіційна заява Еки Згуладзе.

"Я не пішла в грудні, щоб пройти складний шлях переходу міліції в поліцію разом із командою і не послабити процес реформ під час урядової кризи. Але навіть зараз, коли сформований новий Кабінет Міністрів, я не можу покинути історію, яку ми робили разом. Я залишаюся в команді і, прийнявши пропозицію міністра, очолю спеціально створену групу радників", - йдеться в ній.

При цьому про причини відставки Згуладзе не повідомляє. За неофіційною інформацією, вона чекає на дитину.

Нагадаємо, Згуладзе раніше виконувала обов'язки голови міністра внутрішніх справ Грузії. Її призначили на посаду заступниці голови МВС Грузії 2006 року у віці 26 років. Реформувала правоохоронні органи, а також курувала антикорупційні питання. Після того як колишній міністр внутрішніх справ Бачо Ахалая пішов у відставку, Згуладзе виконувала обов'язки голови МВС до приходу до влади нового прем'єр-міністра Іраклія Гарібашвілі.

У грудні 2014 року Згуладзе надали українське громадянство і Кабмін призначив її першою заступницею міністра внутрішніх справ.

20 квітня низка ЗМІ повідомила, що Згуладзе подала у відставку. Однак пізніше голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе спростувала цю інформацію. У листопаді 2015 року Аваков також заперечував, що Згуладзе має намір подати у відставку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram