ГоловнаПолітика

Американська юрфірма Covington Burling захищатиме інтереси України в судах щодо Криму

Фірма має позитивний досвід захисту інтересів клієнтів на різних рівнях проти РФ

Американська юрфірма Covington Burling захищатиме інтереси України в судах щодо Криму

Міністерство закордонних справ домовилося з американською юридичною компанією Covington&Burling про захист інтересів України під час розгляду в міжнародному арбітражі суперечок з Росією через анексію Криму за $3,676 млн.

Про це йдеться в повідомленні відомства.

Договір з Covington&Burling підписано 5 травня. Термін надання юридичних послуг - до 31 грудня 2016 року.

Нагадаємо, в січні "Нафтогаз України" найняв юристів Covington&Burling для судів щодо Криму для компенсації втраченого компанією майна в Криму за $1,25 млн. У НАК пояснили, що ця фірма має позитивний досвід захисту інтересів клієнтів на різних рівнях проти Російської Федерації, російських державних підприємств і російських чиновників.

У 2011 році лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко замовляла цій фірмі аудит закупівлі автомобілів швидкої допомоги та використання грошей за Кіотським протоколом.

У 2015 році МЗС за $0,30 млн найняло Covington&Burling для захисту України в суперечці з Росією щодо тлумачення і застосування Угоди між Кабміном і урядом РФ про заохочення та взаємний захист інвестицій 1998 року. Також МЗС уклало з фірмою ще одну угоду для захисту від Росії за $1,03 млн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram