ГоловнаПолітика

Захист Єрофєєва й Александрова погрожує подати апеляцію на вирок

Російські військові не задоволені відсутністю зрушень в питанні обміну

Захист Єрофєєва й Александрова погрожує подати апеляцію на вирок
Фото: EPA/UPG

Захист російських спецпризначенців Євгена Єрофєєва й Олександра Александрова подасть апеляцію на вирок Голосіївського суду Києва, якщо в питанні їхнього обміну до 20-х чисел травня не буде зрушень.

Адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська повідомила агентство "Інтерфакс-Україна", що визначиться з подачею апеляції на вирок орієнтовно 20 травня. Вона нагадала, що вирок набуває чинності 23 травня.

"Я була переконана, що до травневих (свят) вирішиться питання обміну. Оскільки немає певних домовленостей щодо обміну, то можливо, буде прийнято рішення про подачу апеляції", - сказала вона.

При цьому адвокат підкреслила, що для звернення до Європейського суду з прав людини знадобиться використання всіх юридичних механізмів в Україні.

Адвокат Александрова Валентин Рибін теж допустив подачу апеляції на вирок. "Ми цей варіант (апеляцію) не відкидаємо. Ближче до 20-го числа визначимося", - зазначив він. За його словами, питання апеляції "безпосередньо пов'язане з відсутністю будь-яких зрушень у питанні обміну".

Нагадаємо, 18 квітня Голосіївський райсуд Києва засудив Єрофєєва і Александрова до 14 років ув'язнення.

Росія та Україна домовляються про обмін спецпризначенців на Надію Савченко. Якщо Єрофєєв і Александров подадуть апеляцію, це фактично унеможливить обмін найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram